Studio Draad respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je eventueel aan haar verstrekt, vertrouwelijk en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens/Algemene verordening gegevensbescherming wordt behandeld. Je hebt het recht te verzoeken inzage te verlenen in jouw persoonsgegevens, deze te verbeteren, aan te vullen, af te schermen, te verwijderen of over te dragen aan een andere partij. Tevens kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Dit kun je doen door een email te zenden aan info@studiodraad.nl.


Mocht je niet tevreden zijn over de verwerking van jouw persoonsgegevens dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Studio Draad draagt er zorg voor dat persoonsgegevens voldoende worden beveiligd. Om verlies en onrechtmatige verwerkingen te voorkomen worden passende technische en organisatorische maatregelen genomen. Deze zijn afgestemd op het risico van de verwerking. Mocht je vragen hebben over de beveiliging van jouw persoonsgegevens neem dan contact met ons op via  info@studiodraad.nl.

Bij het bezoeken van de website wordt het gebruikte IP adres, het besturingssysteem en gebruikte internetbrowser verstrekt. Daarnaast worden persoonsgegevens verwerkt die je actief aan Studio Draad verstrekt.
 
Studio Draad gebruikt jouw gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Het bestellen en leveren van jouw producten. Het gaat dan om je naam, adresgegevens, email, telefoonnummer en betaalgegevens. De NAW-gegevens worden ook aan een eventuele leverancier of distributeur verstrekt om ervoor te zorgen dat het product bij het door jouw opgegeven adres aankomt. Ook zullen deze gegevens bekend zijn bij de bedrijven die de door ons gebruikte betaalmethodes aanbieden.
  • Bij het bestellen van het product kunnen ingevulde gegevens in een account worden opgeslagen. 
  • Je gegevens worden gebruikt om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het gaat dan om service, herroeping, garantie en de afwikkeling van een klacht.
  • Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuwsbrieven als je je hiervoor aangemeld hebt..
  • Bij een actie of prijsvraag zal je jouw naam en adresgegevens, email en telefoonnummer achter moeten laten. Zo kan Studio Draad contact met je opnemen.
  • We gebruiken je gegevens voor het verbeteren van de website en dienstverlening van Studio Draad.
  • We zullen eventueel je naam, adres en betaalgegevens aan derden verstrekken voor de boekhouding.

Ben je klant dan kan het zijn dat ook je een nieuwsbrief zal ontvangen met nieuwe producten of aanbiedingen, zonder dat je je hiervoor expliciet hebt opgegeven. Dit zal in het kader van direct marketing gerechtvaardigd zijn. Onderaan iedere nieuwsbrief tref je een hyperlink waarmee je je eenvoudig kunt uitschrijven voor ontvangst van de nieuwsbrief.

Wij zullen klantgegevens gebruiken en verstrekken aan de overheid als zij aan Studio Draad een verzoek doet voor een fraudeonderzoek. Ook als er een andere wettelijke verplichting tot verstrekken of juist tot het bewaren van persoonsgegevens zal Studio Draad hieraan meewerken.

Delen van persoonsgegevens
Je persoonsgegevens worden door meerdere partijen ontvangen. Studio Draad werkt met de volgende partijen samen:
Mail Chimp
Mail Chimp gebruiken wij alleen voor het verzenden van een nieuwsbrief.
Mollie
Mollie is de partij die voor Studio Draad de betaling op de webshop regelt.

Packto

De verzending van materialen en boeken wordt verzorgd door Packto BV in Ochten.

PostNL
Je bestellingen van materialen en/of boeken worden door PostNL bezorgd volgens een standaardlevering.

Bewaren persoonsgegevens
Het uitgangspunt is dat Studio Draad persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk bewaart.
Echter, Studio Draad is wettelijk verplicht om bepaalde (persoons)gegevens te bewaren. Zo bestaat er een bewaartermijn van 7 jaar op basisgegevens van Studio Draad zoals een grootboek, de debiteuren- en crediteurenadministratie, verkoopadministratie en emails die betrekking hebben op de bedrijfsvoering.

Cookies

Op de website van Studio Draad kunnen cookies worden gebruikt. Omdat Studio Draad jouw privacy wil waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek(en) aan de website en webshop wil verbeteren, vinden wij het belangrijk dat je weet hoe en waarom Studio Draad cookies gebruikt.

Je hebt drie verschillende soorten cookies.

Functionele noodzakelijke cookies
Het gaat hierbij om de noodzakelijke werking van de website en bevordering van de kwaliteit van de website. Deze cookies zijn noodzakelijk om op de website te surfen en de functies te gebruiken. Zonder deze cookies zijn voorzieningen als een winkelmandje en elektronisch betalen niet mogelijk.

Analytische cookies
Deze cookies verzamelen informatie over jouw surfgedrag op Studio Draad. Aan de hand van deze gegevens kunnen we de website van Studio Draad optimaliseren en de navigatie verbeteren. Met deze cookies wordt geen informatie verzameld waarmee jouw identiteit kan worden achterhaald.

Tracking cookies
Als het gaat om het vaststellen van individueel surfgedrag en het opstellen van profielen om daardoor bijvoorbeeld een concrete advertentie mogelijk te maken zal Studio Draad hiervoor toestemming vragen. Dit doet Studio Draad om jouw privacy te beschermen.  
Studio Draad maakt gebruik van Google Analytics. Bezoekersgegevens worden verzameld ten behoeve van Studio Draad. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website (met inbegrip van je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe jij de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken.
Ook hiervoor zal Studio Draad toestemming vragen.

Sociale media
Wanneer je op de website een social media button aanklikt, wordt een social media cookie geplaatst. De social media partij kan jouw IP-adres herkennen. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijst Studio Draad naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven.

Shopping cart