Punch needle wandhanger

Punch needle wandhanger | Studio DraadPunch iets moois aan de wand!

Dit plantenmotief met de punch-needle-techniek is een leuk oefenproject om het punchen te leren. En je maakt meteen iets moois voor aan de wand!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een punchnaald, een lap borduurstof, een borduurring en een paar bollen wol of katoen kun je met deze leuke nieuwe techniek de mooiste resultaten behalen. Als je eenmaal aan het punch needlen begonnen bent, is het moeilijk ermee te stoppen.

 

Dit patroon komt uit het boek Punch Needle & Co, isbn 978 94 6250 223 9 | paperback 128 blz. met 2 patroonvellen| € 19,99 | Forte Creatief.

 

Klik hier als je het boek Punch Needle & Co wilt bestellen.

 

 

 

NAAIBENODIGDHEDEN

Bollen garen in de kleuren gebroken wit, mosterdgeel, oranje, zalmroze, paars, mokkabruin, blauwgroen, dennengroen en lichtgroen

30 x 30 cm Floba of grove borduurstof

1 borduurring van 20 cm Ø

1 punchnaald nr. 10

1 punchnaald nr. 10 fijn

schaar

wolnaald

PATROON

Als je de pdf wilt downloaden, klik dan hier op download patroon.

WERKWIJZE

Span de stof in de borduurring.

Breng het patroon op de stof aan.

Rijg de draad (dennengroen) door de naald (nr. 10) – met de gleuf van het handvat naar boven gericht – en laat een lang uiteinde van de draad uitsteken.

Leg de draad vervolgens op de gleuf van het handvat en trek hem naar achteren, zodat hij in de gleuf glijdt.

Prik de punchnaald helemaal door de stof heen, op de omtrek van een blad, totdat het houten handvat de stof raakt. Laat de gleuf van het handvat altijd omhoog wijzen, zodat de draad er niet uit kan glijden.

Trek de naald voorzichtig omhoog, maar houd de punt tegen de stof aan. Prik de naald iets verder weer in de stof en maak zo een steek van 0,8 cm.

Ga zo verder tot je de hele omtrek klaar hebt en je weer bij het beginpunt bent.

Begin met het opvullen door rondom naar het midden toe te werken; werk regelmatig en laat de steken iets verspringen ten opzichte van de eerste steken.

Ga hier net zolang mee door tot het blad helemaal gevuld is.

Steek de naald door de stof en keer het werk. Knip de draad aan de achterkant van de naald (de platte kant) af, zonder aan de draad te trekken. Hecht de draadjes netjes af. Borduur alle blaadjes op dezelfde manier.

Rijg een lichtgroene draad door de fijne punchnaald.

Borduur het steeltje en de nerven van de bladeren.

Neem de dikke punchnaald en vul het hele patroon verder op.

Vul de hele achtergrond op; zorg ervoor dat er nergens meer lege ruimtes zijn – ook niet tussen de bladeren. Knip indien nodig de draad door en begin ergens anders opnieuw om alle open plekjes op te vullen.

Hecht alle draadjes met een wolnaald netjes af.

Moeilijkheidsgraad: Dit is een mooi beginnersproject om het punchen te leren.

Afmeting 20 cm doorsnede

Shopping cart