About Studio Draad

Studio Draad is een initiatief van Els Neele, uitgever van boeken over creatieve hobby’s bij Forte Creatief.

 

“Die boeken zijn natuurlijk prachtig”, vindt Els, “Maar internet is ook een geweldige manier om mensen te inspireren die van handwerken houden. Je kunt technieken laten zien, tips geven, handigheidjes uitwisselen en zelfs een complete workshop geven voor wie maar wil kijken!”

 

Studio Draad presenteert daarom projecten met uitleg in tekst en foto’s hoe je iets maakt, én de ontwerpster doet in een filmpje ook nog eens de moeilijkste onderdelen voor. Van veel projecten staan filmpjes op de site. Els: “Heel handig om die ingewikkelde technieken goed te kunnen bekijken. En erg leuk om de ontwerpsters zelf in actie te zien.”

 

Met Studio Draad gaat Els ook weer een beetje terug naar haar roots. “Voordat ik in de uitgeverij ging werken, was ik lerares handvaardigheid en textiele werkvormen. En mijn drive om anderen iets te leren is nooit helemaal verdwenen. Het is een uitdaging om moeilijke technieken en ingewikkelde patronen zo helder en duidelijk mogelijk uit te leggen. Dus ik hoop dat je iets opsteekt van een van de technieken of dat je creativiteit getriggerd wordt door een project; dan is mijn missie geslaagd!”

Product image
Arkel Gansey 5,99
Knit your own gansey. With only knit and purl stitches…meer....
Product image
Crochet the vet 2,99
he dog and cat are always a bit nervous around…meer....
Shopping cart